Helpot, nopeat ja ihanat lihapullat alla Fede

On taas Anniinan ruokakulman vuoro. Tai eihän nämä tänne päätyvät ruokapöydän helmet juuri koskaan ole minun käsialaa. Kyllä kunnia kuuluu useimmiten Fedelle, jonka käsissä helpot ja herkulliset kotiruoat syntyvät sillä aikaa, kun mä lasken päivän pölyt pesualtaaseen. Keittiötouhuihin osallistun avaamalla aperitiivipullon ja kasaamalla lautaselle pientä naposteltavaa ruokahalua herättämään, jos se noin niin kuin koskaan ennättää kunnolla nukkumaankaan.

Tänään korkkiruuvia kiertäessäni pannulla ruskettuivat lihapullat. Nuo Feden ihanat isot ja pehmeät pullat, joiden sisältä tavallisesti paljastuu yllätys. Niin kuin tänään miedon savujuuston muodossa. Tässäpä sitten tämäniltainen sapuska helpossa paketissa neljälle hengelle noin 40 minuutissa.

'Alla Fede' tarkoittaa italiaksi Feden tapaan. Tässä annoksessa alla on tomaattikastike, päällä mureat ja miedosti savunmakuiset lihapullat ja välissä vihreät. Mutta yhtä kaikki 'lihapullat alla Fede'.  

Pullataikina:
 500g jauhelihaa
 1 kananmuna
 nyrkillinen hienoksi silputtua sipulia
 nyrkillinen korppujauhoja
 nyrkillinen silputtua persiljaa
 rutistus sinappia
 suolaa
 pippuria
paistamiseen öljyä, ellei uuni

Täyte:
 noin 150g savujuustoa kuutiona (esimerkiksi scamorzaa tai muuta juustoa maun mukaan )

Kastike:
 purkki paseerattua tomaattia
 valkosipulin kynsi
 suolaa
 oreganoa

(Kastikkeesta on jätetty pois sipuli, koska sitä meni pullataikinaan. Toki voit tehdä myös päinvastoin tai laittaa sitä molempiin. Tai vaihtoehtoisesti jättää kokonaan pois. Viimeistä en suosittele.)

Valmistus:
  1. Silppua sipulit ja persilja ja sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Järjestyksellä ei ole väliä.
  2. Leikkaa juusto nimettomän kynnenkokoisiksi kuutioiksi.
  3. Kaada tomaattikastike kattilaan ja mausta suolalla, oreganolla ja valkosipulilla, jonka voit joko pilkkoa ja jättää kastikkeeseen, tai rikkoa kevyesti osiin niin, että valmistuksen loppuvaiheessa voit noukkia palaset pois kastikkeesta. Lämmitä melkein kiehuvaksi ja jätä miedolle liekille maustumaan.
  4. Jaa jauhelihataikina 12:een osaan ja pyörittele isohkoja pullia. Tunge pullien keskelle pari juustokuutiota.
  5. Kuumenna öljy ja paista pullat kauniin ruskeiksi. Hiukan kevyemmän annoksesta saat paistamalla pullat uunissa.
Tarjoiluehdotus: Annostele lautasille samettinen tomattikastike ja nostele pullat päälle makoilemaan. Koristele persiljalla. Kyytipojaksi esimerkiksi Montepulciano d'Abbruzzoa. Ja hupsista kun on hyvää. Buon appetito.

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Koronahorroksesta herätys

Täytetyt paprikat ja parempi mieli